Δελτία τύπου λοιπών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής, βιοκτόνα, βρεφικές τροφές) Δελτία τύπου λοιπών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής, βιοκτόνα, βρεφικές τροφές)
Relacore

Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής της Σιγκαπούρης διακινείται μέσω του διαδικτύου το προϊόν με την εμπορική ονομασία Relacore ως συμπλήρωμα διατροφής για την αντιμετώπιση του άγχους και του κοιλιακού πάχους - “for belly fat and stress control”.   Το προϊόν φέρει την ένδειξη ότι περιέχει ένα συστατικό μείωσης του άγχους - “stress mitigating compound ” - που πρόκειται για τη φαρμακευτική ουσία Sibutramine, και μάλιστα νοθευμένη.

 Η Sibutramine είναι εγκεκριμένη στην Ελλάδα (εμπορικό όνομα Reductil) ως συμπληρωματική θεραπεία (ανορεξιογόνο) σε προγράμματα ελέγχου του σωματικού βάρους.   Ωστόσο, η χρήση της αντενδείκνυται όταν υπάρχει ιστορικό καρδιακής νόσου, υπέρταση ή όταν ο ασθενής λαμβάνει αντιεπιληπτικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα, ενώ οι ασθενείς που το λαμβάνουν πρέπει να παρακολουθούνται προκειμένου να ελέγχεται η αρτηριακή τους πίεση και η καρδιακή συχνότητα.

Αν και δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας διακίνηση του RELACORE, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ
(επισυνάπτεται φωτογραφία του προϊόντος) .

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ μέσω διαδικτύου (Internet) μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ