Δελτία τύπου λοιπών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής, βιοκτόνα, βρεφικές τροφές) Δελτία τύπου λοιπών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής, βιοκτόνα, βρεφικές τροφές)
Wodibo

Διακίνηση μέσω διαδικτύου του απαγορευμένου προϊόντος Wodibo capsules
Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής της Δανίας διακινείται μέσω του διαδικτύου το προϊόν Wodibo capsules, η επισήμανση του οποίου το χαρακτηρίζει ως προϊόν φυτικής προέλευσης για τη θεραπεία της ανδρικής ανικανότητας.

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε στη Δανία, διαπιστώθηκε ότι το προϊόν περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες sildenafil (περίπου 137 mg) και  tadalafil (περίπου 28 mg), δηλ ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές αντίστοιχων φαρμακευτικών προϊόντων που προορίζονται για την ίδια χρήση.

Αν και δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας διακίνηση του ανωτέρω προϊόντος, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ μέσω διαδικτύου (Internet) μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ