Δελτία τύπου λοιπών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής, βιοκτόνα, βρεφικές τροφές) Δελτία τύπου λοιπών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής, βιοκτόνα, βρεφικές τροφές)
Jin Bu Huan Anodyne tablets

Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι μετά από έρευνα που διεξήχθη στον Καναδά βρέθηκε να διακινείται το προϊόν JIN BU HUAN ANODYNE TABLETS (κινέζικης προέλευσης). Σημειώνεται ότι στο προαναφερόμενο κράτος, κατά τη χρονική περίοδο 1/1/2008 - 11/7/2008, έχουν αναφερθεί δύο περιπτώσεις ασθενών με τοξικότητα στο ήπαρ συνδεόμενη με τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος.

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε στον Καναδά, διαπιστώθηκε ότι το προϊόν περιέχει την ουσία tetrahydropalmatine σε περιεκτικότητα 27mg - 29.9mg. γεγονός που δεν δηλώνεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Η ημερήσια πρόσληψη της ουσίας tetrahydropalmatine σε ποσά 27mg - 324mg/day μπορεί να επιφέρει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες στον οργανισμό. Έχουν αναφερθεί περιστατικά ηπατικής βλάβης σε ενήλικες, καθώς επίσης και νευροτοξικότητας σε παιδιά και ενήλικες.

Αν και δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας διακίνηση του ανωτέρω προϊόντος, εφίσταται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ