Δελτία τύπου λοιπών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής, βιοκτόνα, βρεφικές τροφές) Δελτία τύπου λοιπών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής, βιοκτόνα, βρεφικές τροφές)
HONDROSTRONG και HONDROSTRONG forte

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση των προϊόντων ‘Hondrostrong’ και ‘Hondrostrong forte’, τα οποία διαφημίζονται στο διαδίκτυο ως φάρμακα για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου χόνδρου, για την πρόληψη από φλεγμονή στις αρθρώσεις, στην σπονδυλική στήλη κλπ. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, και ως εκ τούτου δεν έχουν αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.  
‘Hondrostrong’ και ‘Hondrostrong forte’, διαφημίζονται και διακινούνται στη χώρα μας διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως: https://voyager.srv.br., https://nordsudqualite.com , www.euromed.gr, www.hondrostrong.org. κ.α., παρανόμως, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία τους ή τη διακίνησή τους στην ελληνική αγορά είναι άγνωστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τα σκευάσματα ‘Hondrostrong’ ή ‘Hondrostrong forte’, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ