Δελτία τύπου Δελτία τύπου
Συνέχεια ενημέρωσης για ψευδεπίγραφο HERCEPTIN

 Σε συνέχεια του  Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από τον ΕΟΦ στις 17/4/2014, αναφορικά με την κλοπή φιαλιδίων φαρμακευτικού προϊόντος Herceptin (trastuzumab) και σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ανακοινώνεται ότι φιαλίδια δύο ακόμη φαρμακευτικών προιόντων, ALMITA (pemetrexed) και REMICADE (nfliximab), εκλάπησαν από σημεία πώλησης φαρμάκων στην Ιταλία.

 
Δείγματα των παρτίδων που διακινήθηκαν αξιολογούνται από τις Αρμόδιες Αρχές και μέχρι τώρα δεν έχουν προκύψει αποδείξεις  διακίνησης ψευδεπίγραφων ή αλλοιωμένων φιαλιδίων Alimta ή Remicade.
 
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τον ΕΟΦ, διαπιστώθηκε ότι οι παρτίδες των προϊόντων Alimta και Remicade που εισήχθησαν και διακινούνται στη χώρα μας, δεν περιλαμβάνονται σε αυτές που εκλάπησαν στην Ιταλία. 
 
Ο ΕΟΦ σε συνεργασία με τον ΕΜΑ και τις αρμόδιες εθνικές αρχές,  συνεχίζει τον έλεγχο για τη διερεύνηση του θέματος και επισημαίνει την αναγκαιότητα αγοράς των φαρμάκων αποκλειστικά και μόνο μέσω της νόμιμης αλυσίδας διακίνησης τους.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα,  παραπέμπουμε στο τελευταίο Ενημερωτικό Δελτίο που εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).