Ανακοινώσεις του Οργανισμού Ανακοινώσεις του Οργανισμού
25 χρόνια ΕΟΦ

Στο πλαίσιο του 14ου Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συνεδρίου ο ΕΟΦ οργάνωσε εκδήλωση με θέμα «25 χρόνια ΕΟΦ» στην οποία παρουσιάστηκε το έργο και η προοπτική ανάπτυξης του Οργανισμού.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:
«ο ΕΟΦ αποτελεί πυλώνα της προσπάθειας που καταβάλλουμε στο χώρο του φαρμάκου. Για το λόγο αυτό, ο ΕΟΦ χαράσσει νέα πορεία για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των επόμενων 25 ετών με την ίδια επιτυχία που το έκανε τα τελευταία 25 χρόνια.

Στόχο της Πολιτείας αποτελεί η ορθή και ασφαλής χρήση των φαρμάκων μέσω της θωράκισης της λειτουργίας της αγοράς, της ενίσχυσης των μηχανισμών ελέγχου, επαγρύπνησης και επιτήρησης.
Έχουμε καταστήσει σαφές ότι επιδιώκουμε μία αγορά φαρμάκου με επίκεντρο τον πολίτη, με σταθερούς κανόνες λειτουργίας και συγκρατημένους ρυθμούς αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης.».

Στην εκδήλωση έγινε ιστορική αναδρομή στα 25 χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού με αναφορά σε γεγονότα-ορόσημα, στα σημαντικά επιτεύγματα όλων των διοικήσεων και των εργαζομένων και στη μεγάλη συνεισφορά των επιστημόνων που συνεργάστηκαν με τον Οργανισμό.
Έμφαση δόθηκε στις θεσμικές παρεμβάσεις τόσο στην αγορά φαρμάκου με στόχο τη θωράκιση της όσο και στη λειτουργία του Οργανισμού με στόχο την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη παραγωγή έργου και παροχής υπηρεσιών.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης επισήμανε: «ο ΕΟΦ έχει χαράξει μία επιτυχή πορεία τα τελευταία 25 χρόνια και έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κάθε πολίτη ως ο Οργανισμός που φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο την υγεία του.

Ο Οργανισμός προετοιμάζεται για την επόμενη εικοσιπενταετία προκειμένου να υποδεχτεί τις νέες τεχνολογίες υγείας, να ανταποκριθεί με επιτυχία στις αυξημένες αρμοδιότητες στο ελλαδικό χώρο και να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά φαρμακευτικά δρώμενα».

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΟΦ