Δελτία τύπου λοιπών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής, βιοκτόνα, βρεφικές τροφές) Δελτία τύπου λοιπών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής, βιοκτόνα, βρεφικές τροφές)
VPXL no 1

Νοθευμένο συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία “vpxl no 1 Dietary Supplement for Men”
Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής του Λουξεμβούργου, βρέθηκε να διακινείται συμπλήρωμα διατροφής άγνωστης προέλευσης με την ονομασία “vpxl no 1 Dietary Supplement for Men”.

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε στο Λουξεμβούργο, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω προϊόν είναι νοθευμένο με τη φαρμακευτική ουσία tadalafil (ουσία που προορίζεται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας) σε πoσότητα 8 mg, δηλαδή μεγαλύτερη από αυτή που περιέχεται σε εγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα. 

Αν και δεν έχει εντοπισθεί στη χώρα μας διακίνηση του ανωτέρω προϊόντος, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ μέσω διαδικτύου (Internet) μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
 
Επισυνάπτεται φωτογραφία του προϊόντος.

Από τη Διοίκηση