Δελτία τύπου λοιπών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής, βιοκτόνα, βρεφικές τροφές) Δελτία τύπου λοιπών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής, βιοκτόνα, βρεφικές τροφές)
Rize2 the Occasion

Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής του Καναδά διακινείται μέσω του διαδικτύου το προϊόν με την εμπορική ονομασία Rize2 the Occasion ως συμπλήρωμα διατροφής. 
Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διάθεση του προϊόντος στον Καναδά και τις ΗΠΑ είναι :  Jack Distribution LLC,  CANA International Distributing, G & N Works  Inc. και Devine Distribution Inc.

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε από το FDA στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω προϊόν είναι νοθευμένο με μη εγκεκριμένη ουσία (thiomethisosildenafil) που έχει παρεμφερείς φαρμακολογικές ιδιότητες με τη φαρμακευτική ουσία sildenafil (ουσία που προορίζεται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας).

 Αν και δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας διακίνηση του Rize2 the Occasion, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ μέσω διαδικτύου (Internet) μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ